Mun Oulu 1.10.2022: Oulun nykyinen kehuttu pyörätieverkosto on rakennettu vuoden 1972 jalka- ja pyöräliikenteen kehittämissuunnitelman pohjalle – Myllylälle kiitosta

Uutisia Oulusta. News from Oulu, Finland. The text is copied from the link below:

A couple of hundred domestic and international bike transport and tourism experts have gathered in Oulu this weekend for the VeloFinland seminar. The guests of the event were shown how Oulu has become the number one city for cycling in Finland. At the moment, others are taking a model, especially from how the winter maintenance of bike paths in the Oulu region is handled.

Ouluun on kokoontunut tänä viikonloppuna parinsadan hengen verran kotimaisia ja kansainvälisiä pyöräliikenteen ja -matkailun asiantuntijoita VeloFinland-seminaariin. Tapahtuman vieraille on esitelty, miten Oulusta on tullut pyöräilyn ykköskaupunki Suomessa. Tällä hetkellä muut ottavat mallia erityisesti siitä, miten Oulun seudulla hoidetaan pyöräreittien talvikunnossapito.
….

Kunnianhimoinen suunnitelma

Muista erottuva pyöräilykaupunki Oulusta alkoi rakentua 50 vuotta sitten, ja siitä saa pitkälti kiittää yhtä miestä, entistä kaupungininsinööriä Mauri Myllylää, joka toteutti visiotaan monenlaisesta vastustuksesta huolimatta.

Myllylä julkaisi vuonna 1972 Oulun jalka- ja pyöräliikenteen kehittämissuunnitelman, jonka pohjalta Oulun nykyinen, kehuttu pyörätieverkosto on rakennettu. Hän oli huolestunut sen ajan suunnittelutrendeistä, joissa jalankulku ja pyöräily jäivät täysin autoilun etujen alle. Varoittavana esimerkkinä toimi etenkin Myllylän viettämä vuosi stipendiaattina Yhdysvalloissa.

”Hän näki siellä, mihin amerikkalainen ajattelu johtaa, ja vähän kauhistuikin siitä”, Takala sanoi.

Vuonna 1972 pyöräteitä oli vähän. Myllylän kehittämissuunnitelma oli kunnianhimoinen: kymmenessä vuodessa piti rakentaa kaupungin kattava kulkuväylien verkosto, joka oli jaettu hierarkkisesti pääkulkuväyliin ja muihin kulkuväyliin.

”Meidän nykyinen baanaverkkomme aika paljon hyödyntää sen suunnitelman pääkulkureittejä”, Takala totesi.

Suunnitelman pohjalta alettiin tehdä isoja investointeja, kuten ratapihan ylittävä Kiskopolun silta, joka lyhensi valmistuessaan vuonna 1981 monen ihmisen työmatkaa jopa kolmella kilometrillä.

”Se, joka räjäytti pankin ja loi Oulun maineen pyöräilykaupunkina vähän kauempanakin, oli Tervaporvarin sillat. Nämäkin oikaisivat reittejä aika reilusti ja paransivat olosuhteita, mutta se, että ne olivat vielä kauniissa maisemassa, auttoi huomattavasti Oulun pyöräilybrandin luomisessa”, Takala sanoi.

Takalan mielestä sen musta piste on ollut keskustan alue, jossa ”oikein mikään ei ole liikkunut 50 vuoteen”. Keskustan pyöräilyolosuhteita on saatu vihdoin viime vuosina parannettua, ja niiden edelleen kehittämistä suunnitellaan koko ajan.
Myllylälle tunnustusta

Oulun pyöräilyverkoston isäksi kutsuttu Mauri Myllylä oli itsekin paikalla seminaarissa, ja sai alan asiantuntijoilta hyvin kunnioittavan vastaanoton.

”Voi pojat, Mauri Myllylä on oikeasti olemassa- ja hengissäoleva hahmo, luulin että tää on joku muinaisaikojen jumalolento jonka kanssa tavalliset kuolevaiset eivät voi jutella”, kommentoi eräs seminaarin seuraaja Twitterissä viitaten Myllylän legendaariseen asemaan pyöräilypiireissä.

Pyöräliitto yllätti Myllylän tapahtumassa myös pienimuotoisella elämäntyöpalkinnolla.

Lue koko artikkeli linkistä.

Videolla Liikennementori Mauri Myllylä kertoo Yrjö Myllylän haastattelussa näkemyksen merkityksestä pyöräilyn edistämiseksi. Myös MunOulun artikkelissa mainittu Oulun pyöräilyn kehittämissuunnitelma mainitaan tärkeänä asiakirjana.

Oulu Rotuaari, Walking Centre. Oulun Rotuaari, kävelykeskusta. Photo/Valokuva: Mauri Myllylä. Source/Kuvan lähde: Yrjö Myllylä’s presentation at the World Bank, 2017.

Advertisement
Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s