LVM 23.3.2018: Periaatepäätös ja edistämisohjelma parantamaan kävelyn ja pyöräilyn edellytyksiä

LVM Tiedote 23.03.2018:

Valtioneuvosto vahvisti kävelyn ja pyöräilyn edistämistä tukevan periaatepäätöksen torstaina 22. maaliskuuta. Liikenne- ja viestintäministeriö on julkaissut periaatepäätöstä tukevan yksityiskohtaisemman kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman. Kyseessä on ensimmäinen kävelyä ja pyöräilyä koskeva valtioneuvoston periaatepäätös, jonka toteuttamiseen ovat sitoutuneet useat julkiset toimijat ja järjestöt.

– Periaatepäätöksen ja edistämisohjelman toimenpiteet tuottavat merkittäviä ilmasto- ja kansanterveysvaikutuksia. Kävelyn ja pyöräilyn lisääminen 20 % toisi noin neljän miljardin euron edestä terveyshyötyjä. Liikenteen päästöjä voidaan ohjelman toimenpiteillä vähentää 0,3 miljoonaa tonnia, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Periaatepäätöksessä ja edistämisohjelmassa on kymmenen toimenpidekokonaisuutta, joilla kävelyä ja pyöräilyä on tarkoitus lisätä vuoteen 2030 mennessä. Kokonaan uusi toimenpide on valtion ja kuntien yhteinen, uusi investointiohjelma kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamiseksi kaupunkien katuverkolla. Ohjelman käynnistämiseksi osoitetaan yhteensä 5 miljoonan euron rahoitus vuosille 2018-2019.

Lue koko tiedote LVM:n sivuilta.

Presentation Myllyla - WB 7.3.2017 -- APT, ok 6.3.

Oulun Rotuaari oli kansikuvana myös 7.3.2017 Yrjö Myllylän Maailmanpankissa pitämässään esitelmässään kävelyn ja pyöräilyn, ei-motorisoidun liikenteen edistämiseksi maailmassa.

.

Linkeissä on Yrjö Myllylän esitelmä Maailman pankin Learning Forumissa 7.3.2017 Washingtonissa  pyöräily- ja kävelyolosuhteiden kehittämiseksi maailmassa

Presentation Myllylä – WB 7.3.2017.

Text, Myllylä, Non motorized transportation – WB 7.3.2017.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s